BACKTABELL.html
NEXTGALLERY.html
TABELLTABELL.html
GALLERYGALLERY.html
CONTACTCONTACT.html
PAKINAPAKINA.html
JEROMA
MYYTTINEN
MAAILMAMYYTTINEN_MAAILMA.html

Jeroma


Synnyin Pohjois-Suomessa isovanhempieni, eli isäni vanhempien perheeseen. Olin heille kolmastoista lapsi. Kaikkialla oli köyhyyttä ja puutetta …mutta Minulla oli suuri Rikkaus:

- SETÄNI SIMO MAALASI TAULUJA !


Hän taikoi vesiväreillä vieraita kaukaisia maita, tuntemattomia eläimiä, vaarallisia viidakoita, miljoonakaupunkien pilvenpiirtäjiä, pyramideja ja kaikenlaisia ihmisiä: lapsia, käärmeen- lumoajia, alastomia miehiä ja naisia, eri-maalaisia. . . myrskyisiä valtameriä, jylhiä vuorten rotkoja - asioita, joiden olemassaolosta en tiennyt mitään!!

Seisoin lumoutuneena hänen vieressä illasta iltaan, vuodesta vuoteen:

  1. ”Miten tämä on mahdollista!!”

Märkä sivellin vei minut kauas siitä hetkestä: - ihmeellisiin maailmoihin, jyriseviin taivaisiin - kokemaan käsittämättömiä retkiä, ja tuntemaan outoja asioita

Minusta ei tullut reipasta punaposkista lasta, vaan laiha ja kalpea, joka istui aina vaan sisällä piirtämässä. Kaupan käärepapereista tuli kullanarvoista materiaalia ”pikku-taiteilijalle”, joka eli voimakkaasti mielikuvitusrikasta maailmaa.

17-vuotiaana muutin kaupunkiin, ja menin kansalaisopiston maalauspiiriin. Varmaan jo toisella kerralla eräs vanhempi nainen pysähtyi taakseni ja sanoi: ”Ai, sinä olet naivisti. ”

- Mikä se on ? Samana iltana juoksin kaupunginkirjastoon. Seisoin hyllyjen välissä kädessäni Marc Chagallin taidekirja. Olin mykistynyt!


- Wau! Minä Olen Naivisti !!!

Jeroma Tabell


-syntynyt Tervolassa

-asuu Tampereella

-itseoppinut vapaa taiteilija

-opiskellut Jyväskylän yliopistossa ja Lapin yliopistossa

-toiminut erityisopettajana, rehtorina  ja taideterapeuttina

-harrastanut maalaamista  ja kuvanveistoa koko ikänsä

-osallistunut lukuisiin yksityis- Ja yhteisnäyttelyihin 1970 alkaen

-Mukana Naivistit Iittalassa - näyttelyissä vuodesta 2010

Kuu sydämessä, Akryyli, 50x61, 2016